Четвърти човек беше задържан във връзка с атентатите в Испания. 

...
Четвърти човек беше задържан във връзка с атентатите в Испания. 
Коментари Харесай

Полицията задържа четвърти човек за атентатите в Испания

Четвърти човек беше арестуван по отношение на атентатите в Испания. 

От полицията прецизираха, че карцерът е осъществен в град Рипол, на към 100 км от Барселона. Други двама обвинени за връзка с нападенията също бяха задържани в Рипол. И тримата са мароканци, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Испанец беше арестуван в град Алканар, на 200 км южно от Барселона, след детонация в къща.

Нито един от задържаните няма полицейско досие, обвързвано с тероризъм.

За момента не е ясно дали последният задържан е търсеният Муса Укабар, брат на един от арестуваните по-рано Дрис Укабир. 

В същото време представителят на районната полиция Жозеп Луис Траперо уточни, че един служител на реда е прострелял петимата, атакували с кола пешеходци в Камбрилс. Четиримата починаха на място, а петият умря по-късно от раните си.

Полицията удостовери, че атентатите са дело на една и съща терористична клетка, работила в Алканар. Полицията към този момент свързва детонацията, станала там малко преди среднощ, с атентатите.

" Те са подготвяли един или няколко терористични акта. Експлозията в Алканар разреши да се избегнат по-мащабни атентати ", сподели Траперо.

В къщата са открити складирани газови бутилки. Според органите на реда жителите ѝ може да са подготвяли взривно устройство.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР